Mestarien liigan välierä. (Toinen jalka)

Stamford Bridge, Lontoo.

(1-1 ensimmäisen osuuden jälkeen)

Chelsea Beat Liverpool 3-2 lisäajan jälkeen viiden maalin trilleri.

Chelsea v Liverpool - UEFA: n Mestarien liigan semifinaali
Kuvan yksityiskohdat: Chelsea v Liverpool - picapp.com palvelee UEFA: n Mestarien liigan semifinaalia

Liverpool ja Chelsea tapasivat Mestarien liigan välierässä, toisen ottelun viime yönä kolmannen kerran neljän vuoden aikana. Palkinto? Paikka finaalissa Manchester Unitediä vastaan. Se oli kaikki suunniteltu jännittävään otteluun, ensimmäinen kenttä Anfieldilla oli jättänyt etuna Chelsealle, mutta vain 1-1: llä, Länsi-Lontoon puolella oli tämä tärkeä vieras maali heidän puolestaan.

Molemmat osapuolet tekivät minimaaliset muutokset joukkueisiinsa ensimmäisestä osasta. Frank Lampard palasi sympaattiselta lomalta (äitinsä äskettäin surullisen menettämisen jälkeen). John Arne Riise aloitti vasemmalla takana Liverpoolille, toivoen tekevänsä muutoksia oman tavoitteen saavuttamiseen ensimmäisellä osuudella. Yossi Benayoun aloitti Ryan Babelin tilalle.

Chelsea: Cech, Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Joe Cole (Anelka 91), Ballack, Makelele, Lampard (Shevchenko 119), Kalou (Malouda 70), Drogba.
Tilaa ei käytetä: Cudicini, Obi, Alex, Belletti.

Tavoitteet: Drogba 33, Lampard 98 -kynä, Drogba 105.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia 22), Riise, Kuyt, Alonso, Mascherano, Benayoun (viiri 78), Gerrard, Torres (Babel 99).

Tilaa ei käytetä: Itandje, Finnan, Crouch, Lucas.

Tavoitteet: Torres 64, Babel 117

Varattu: Alonso, Arbeloa.

Att: 38 900

Viite: Roberto Rosetti (Italia).

Alkupuolisko oli kireä asia, kuten odotettiin, kun kaksi jalkapallojättiä kohtaavat toisiaan niin korkeilla panoksilla. Alussa Chelsea pelasi hallussapidon vuoksi, ja vaikka Liverpool siirtyi eteenpäin, he puolustivat hyvin ja syvästi, tietäen, että vierasmaalin hyväksyminen tässä vaiheessa olisi kallista.

Kun Chelsea pelasi itsensä peliin, he alkoivat kiinni Liverpoolista vastahyökkäyksessä ja teki ensimmäisen maalin 33. minuutilla. Frank Lampard sai aikaan upean syötön, jonka Arbeloa epäonnistui. Salomon Kalou löysi itsensä avaruudesta. Jos hän oli sivussa, erotuomarin assistentti ei nähnyt sitä ja ampui kovaa laukausta, liittäen siihen. Liverpoolin maalivahti Pepe Reina nappasi hänet.

Liverpool yritti päästä takaisin peliin, mutta Chelsean puolustus oli vakaa, ja he kantoivat aina vastahyökkäyksen uhkaa ja Liverpool oli hermostunut. He tiesivät, että piti tehdä maalin, mutta tavoite ei toteutunut ennen puoliaikaa. Puoliaika on 1-0 Chelsea ja heillä oli yksi jalka finaalissa.

Liverpool tuli toisella puoliskolla vielä määrätietoisemmin esiin ja alkoi päästä Chelseaan. Toinen puoliaika ei ollut lyhyt mahdollisuus molemmille puolille. 64 minuutin kohdalla Yossi Benayoun sai aikaan parannuksen Didier Drogban ja Salomon Kaloun kanssa ja pujotti siistin pallon läpi tulevalle Fernando Torressille, joka kontrolloi viileästi ja rakoi pallon verkkoon tasoituspelissä.
Chelsea 1-1 Liverpool

Chelsea erotettiin takaisin toimintaan ajatellen, että peli olisi voitettu, ja nyt kun heillä on lisäaikaa odotettaessa, he jatkoivat yhä enemmän hohtoa. Liverpoolin oli puolustettava reippaasti.
15 minuutin kohdalla Michael Essien jatkoi loistavaa yksinottelua oikealta, hyppäsi useita puolustajia rangaistusalueelle, mutta osui sivuverkkoon.

Jermaine Pennant tuli tilalle Benayoun. Voisiko hän tarjota tahdin oikealta ja vaaralliset ristit, joita Liverpool tarvitsi Chelsean puolustuksen avaamiseksi?

Se ei tule olemaan niin yksinkertaista. Kumpikaan osapuoli ei pystynyt estämään umpikujaa, ja FULL-TIME-pilli tuli Chelsea 1-1 Liverpool (agg 2-2) -tasolla tasapainotettuina pisteinä. Lisäaikaa se oli, koska me kaikki tiesimme sen olevan. Tämä oli sellainen välifinaali.

Chelsean lisäyksen ensimmäisellä puoliskolla tapahtui uskomattoman draamaa, kun Michael Essien luulee voittaneen maalin, hän juhlii juhliaan ja erotuomarin avustaja oli ilmoittanut kolme Chelsean pelaajaa sivuun. Sitä ei lasketa!

Vain minuutti myöhemmin Chelsealle annetaan rangaistus, kun Sami Hyypia laukaisee Michael Ballackin. Tässä ei voi olla kiistaa, se oli selvästi virhe! Askel eteenpäin Frank Lampard.

98 minuutin kohdalla Frank Lampard osoittaa uskomattoman miellyttävyyttä ampuakseen potkuaukkoon. Se on tunnepitoinen hetki, kun hän juoksee kulmalipulle, jossa hän polvistuu ja suudella mustaa käsivarsinauhaaan. Hän on näppärästi kyynelevä, tavoitteena on kunnianosoitus äskettäin poistuneelle äidilleen, kun hän palaa takaisin keskipisteeseen, hän osoittaa isälleen Frank Seniorille joukosta. Chelsea 2-1 Liverpool (agg 3-2)

Ryan Babel korvaa Fernando Torresin, ja Benitezin taktiikoista herätetään kysymyksiä. Loukkaantui Torres? Tässä vaiheessa se oli epävarma, voimme vain olettaa niin. Babel on toiminnassa melkein heti, kun sähköinen tahti vie hänet rangaistuslaatikkoon ja putoaa vetoomukseen - mutta se oli oikeutettu taistelu.

105 minuuttia oli kulunut, vain 10 minuutin päässä finaalista, Nicolas Anelka pääsi sivulle ja leikkasi sen takaisin Didier Drogba -yritykselle löytääkseen verkon läheisestä postista. Tässä vaiheessa sinun on uskottava, että se on Liverpoolin pelin ohi, mutta Liverpoolilla on maine siitä, että se tekee juuri tämän.
Chelsea 3-1 Liverpool (agg 4-2)

3 minuutin kuluttua Ryan Babel teki upean pitkän kantaman. Liverpoolin fanit kysyivät itseltään: "Onko se edelleen mahdollista?" Toisella katsomalla ehkä Cech olisi voinut pelastaa sen. Babel oli 30 jaardin päässä ja Chelsean maalivahti antoi sen liukastua sormiensa läpi yläkulmaan. Tämä tarkoitti, että jos Liverpool teki jälleen maalin, he olisivat melkein varmasti finaalissa vierasjoukkueiden säännön vuoksi.

Ei kuitenkaan pitänyt olla, Chelsea piti ehdottomasti jännittävän kohtaamisen voiton

Chelsea 3-2 Liverpool (agg 4-3)

Viimeinen pilli Chelsea voitti 3-2 (4-3 yhteenlaskettu).

Chelsea pelaa Manchester Unitedin Mestarien liigan finaalissa Moskovassa 21. toukokuuta 2008. s

Video-Ohjeita: ESPANJA TEILLÄ EI RIITÄ MESTAREIDEN LIIGASSA (Saattaa 2024).